Bardzo proste - bardzo smaczne...
![roladki schabowe z jajkiem roladki schabowe](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhUpJiR64yNP1JbHGwdEHDAfMSmangOpOTLi3FthkBO7-WEjTRg9SMZ1MfQJpEv5YL93cLQmwi8RqHSkJPqvgheR-FSPcTWOLQXNs5-qcc3RXS-GBqXJYV-eK_SQzatk-JKBgQVwHT51ND4/s1600/schabjaj33.jpg)
500 g schabu
4 plastry wędzonego boczku
12 przepiórczych jajek
musztarda
sól
pieprz
papryka słodka
olej do smażenia
PRZYGOTOWANIE
![schab z jajkiem schab faszerowany z jajkiem](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhuvud6Gisuf8D3luVZATEaM7bc-4_HJmC5dKY11kLU__iyUQuet0dKMdzKgPpI1Y3ugwY5qooT7e8AjIs7wyG_uswdakmPQu5s-_SBSguqYtTtx3g2S-Cpm7nQDjutJHetMFvY3_T_pILN/s1600/schabjaj10.jpg)
Schab dzielimy na cztery plastry i rozbijamy na cienkie kotlety. Każdy plaster doprawiamy solą
i pieprzem , smarujemy musztardą i układamy plaster boczku. Na boczku umieszczamy po 3 jajeczka i zwijamy roladki (możemy spiąć wykałaczką). Oprószamy roladki solą, pieprzem i słodką papryką, po czym obsmażamy z każdej strony na patelni z niewielką ilością tłuszczu.
![roladki schabowe roladki ze schabu](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg3Z1C2bG5IfGb3C0La06dfPBV775H4xSRDIbgZ1pN-e-W8aJyG_60NWc8CbJvKAx50Fg-CaggRSAfMo3hb0GwEEmjmlEXwU_j-NAD-vzI8jP9zpZKehjOvNVS5RqfyyGg3ToqFNYawQ9Mb/s1600/schabjaj11.jpg)
![schabowe roladki roladki](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhrs2rylQineXm8ru9GqznXSV7pQqrQEIOt6jCQpKDcljnO9RfI_mokVEf1VefBwC9R3OSwGR8R89IvN6MJRre1ontZjvS-DjXTMki8m2dhh67FYobMOF_KwHO5Yto7q_XzFZ4q3CVz2BtT/s1600/schabjaj22.jpg)
Przekładamy roladki do naczynia żaroodpornego i podlewamy niewielką ilością wody. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25 minut.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz