Łosoś pieczony w orzechowej panierce
Pyszna propozycja dla miłośników łososia :)
Cudownie smakuje otulony orzechową panierką. Szybki i smaczny pomysł na rybę :)
SKŁADNIKI (dla 4 osób)
600 g filetu z łososia bez skóry
sól morska
biały pieprz
sok z cytryny
2 jajka
2 łyżki mleka
kilka łyżek mąki
200 g posiekanych orzechów włoskich
PRZYGOTOWANIE
Rybę myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i dzielimy na 4 kawałki. Skrapiamy sokiem z cytryny i nacieramy solą i pieprzem. Panierujemy w mące, jajkach roztrzepanych z mlekiem i orzechach. Wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15 minut. Upieczonego łososia podajemy z ulubionymi sałatami i np. z ziołowymi kuleczkami ziemniaczanymi :) Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz