![młoda kapusta kapusta](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhaTbTSgsspvFvWKVO04alyylb0xBeS2Bk2PxswnN7Hz9fcY9_fd72eeuW-tQvo0eFZ3_-RdIZ98s_0Uf6RxoEAbgVmC1Ks4P5-UIF1btBa-Wq1Tq9jFjh1KUwc8sOxdqL2UMJ7XWaVBeWR/s320/kapusta3.jpg)
1 mała główka młodej kapusty
2 czubate łyżki masła
3 łyżki bułki tartej
sól
PRZYGOTOWANIE
Kapustę myjemy i obieramy z pierwszych liści. Wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy 25-30 minut. Masło roztapiamy w garnuszku i mieszamy z bułką tartą. Kapustę odcedzamy, kroimy w plastry i polewamy bułką tartą z masłem. Smacznego :)
Ciekawe jak smakuje? Nigdy nie próbowałam
OdpowiedzUsuńPolecam, pychotka :)
OdpowiedzUsuńPotwierdzam. Smakuje cudnie.
OdpowiedzUsuń:)
UsuńA jak z kalorycznoscia? Bułka tarta, masło hmm...
OdpowiedzUsuń100 g kapusty to tylko 29 kcal, więc mimo dodatku masła i bułki bardzo kaloryczne nie jest :)
UsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńfajny przepis polecę go mojej mamie,która kapustę może jeść codziennie
OdpowiedzUsuń--------------------------------------
http://bit.ly/2eq7X30