Koniecznie spróbujcie - przepyszne połączenie :)
SKŁADNIKI (dla 4 osób - około 500 kcal/porcja)
![spaghetti z cukinią spaghetti](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhIhRSuCV2yq8GT_wqaC-rnrmNiRMj0nG7LBdja6kv6KUL3n_b-8nQZ1IX4ktJOp1PFERDglHHMCzWVHgbYNs2uwPtAxTSG8Hj8I7kYfjQ2x0oF25ueawm4qNAueJN2Im7vUnDi9ZijNE17/s400/spacuk3.jpg)
500 g cukinii
2 ząbki czosnku
pęczek bazylii
1/2 szklanki orzechów włoskich
1/2 szklanki oliwy z oliwek
50 g parmezanu
2 łyżki tymianku
sól
pieprz
![cukinia orzechy](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgxszG1CHb-U6I-cOV5THXeHCgXdTY24UTZCViWAjvi67sSmhs1tgZ6kb2H3ERWa1gxLeWhLlTjPh4SNLaPTmsnc3HxEZ6jjd3N5MJBbMObPFjtwp_ZyeBe4HbR7WbOjpvmQnXjohenbppY/s320/spacuk5.jpg)
PRZYGOTOWANIE
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Cukinię myjemy, kroimy w kostkę. Wrzucamy na patelnię wraz z 2 ząbkami czosnku przeciśniętymi przez praskę. Przesmażamy na 2 łyżkach oliwy przez około 10 minut na średnim ogniu. Doprawiamy solą i pieprzem. Na drugiej, suchej patelni prażymy orzechy. Cukinię miksujemy z orzechami, pozostałą oliwą, parmezanem , bazylią i tymiankiem. Ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem. Odcedzony makaron mieszamy z pesto i od razu podajemy.
Smacznego :)
proste i smaczne - tak, jak lubię!
OdpowiedzUsuńO tak :)
UsuńFajny pomysł, nie jadłam jeszcze takiego pesto :)
OdpowiedzUsuńSpróbuj koniecznie - jest przepyszne :)
Usuń